НачалоНовини 2020/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

03.05.2020 - Горски служители следят за спазване на ограниченията на Витоша

Горски служители от Дирекцията на Природен парк - Витоша, Югозападно Държавно предприятие и Държавно горско стопанство - София ще следят за спазването на ограниченията след отпадане на забраната за посещение на природен парк "Витоша". Екипите правят предварителен обход на парка като ограждат с ограничителни ленти местата за отдих, масите, бесетките, пейките.

Служителите ще  разясняват на гражданите условията, при които могат да посещават територията на парка. При разходка в планината, задължително е  спазването на дистанция от два метра и половина. От Дирекцията припомнят, че гражданите могат да си направят пикник на тревна площ, в ограничен кръг, само членовете на едно семейство. 

"Хората се отнасят с разбиране и спазват дадените указания. В момента няма много посетители заради лошото време", споделя директорът на ДПП Витоша, д-р инж. Анна Петракиева. 

Въпреки неблагоприятните метеорологични условия в момента, от парковата дирекция апелираха гражданите да бъдат внимателни и да не забравят, че се намираме в пожароопасен сезон.